Авто и мото клубове от Русе се събраха за приключенска игра, състезания и много забавления

Русенските авто и мото клубове се обединиха и заедно закриха активен сезон 2020 на 10 октомври (събота), като предложиха серия от забавления на русенци. За всеки имаше по нещо – приключенска игра „Историята е жива“, мото обиколка на града, картинг състезание, състезания по майсторско управление на автомобил и мотоциклет, автокино и не на последно място хубава музика и вкусна скара.

Денят започна със старта на приключенската игра „Историята е жива“ от паркинга на Mall Rousse. Играта бе организирана от Авто – мото клуб „РУСЧУКЪ“ и в нея се включиха 32 екипажа от всички възрасти, разпределени в класовете Автомобили и Ретро автомобили. Участниците показаха хъс за победа и смело се включиха в приключението, като демонстрираха завидни познания за културно-историческото наследство на Русе и изключителна съобразителност. Финала на играта беше на Автополигона в кв. ДЗС, където бяха осигурени  и други забавления.

По същото време на Автополигона в кв. ДЗС беше даден старта на градско картинг състезание от тип „Италианско преследване“ организирано от Картинг писта Русе – Pist Kart Extreme. В него се включеха над 30 състезатели – мъже и жени, разпределени в три класа – мини, формула и К3. Освен от Русе, участници имаше и от Бяла, Плевен, Павликени и Силистра.

В 12 часа от паркинга на Mall Rousse стартира ежегодната обиколка на града на русенските мото клубове. В нея се включиха на 100 моториста от клубовете Lowlanders MC Rousse, МС Дунавски Братя и БЕЛИ ВЪЛЦИ MCC Русе. Обиколката завърши на Автополигона в кв. ДЗС.

В 13 часа на Автополигона в кв. ДЗС беше даден и старта на състезанията по Майсторско управление на автомобил и мотоциклет, организирани от Академичен клуб „Четири колела“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“. В него освен студенти се включиха и участници от приключенската игра и мотоклубовете.

Атрактивен, емоционален, изпълнен с приключения и изключително забавен ден подариха на русенци авто и мото клубовете в града. Достоен финал на изпълнения с емоции и приключения ден бе даден с автокино прожекциите на българските филми „Завръщане“ и „Диви и щастливи“.

И като във всяко състезание имаше победители и победени, както и атрактивни награди осигурени от Авто – мото клуб „РУСЧУКЪ“, Академичен клуб „Четири колела“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Картинг писта Русе – Pist Kart Extreme. Ето и резултатите:

Приключенска игра „Историята е жива“ – клас Ретро автомобили

I място – Цветелин Симеонов

II място – Павел Лазаров

III място – Евгени Петров

Приключенска игра „Историята е жива“ – клас Ретро автомобили

I място – Толя Чорбаджиева

II място – Милена Неделчева

III място – Диян Петров

Майсторско управление на автомобил

I място – Димитър Славов

II място – Цветелин Симеонов

III място – Ивайло Лазаров

Майсторско управление на автомобил за студенти – клас Жени

I място – Славена Атанасова

II място – Елица Радославова

III място – Айдел Салиева

Майсторско управление на автомобил за студенти – клас Мъже

I място – Денис Наджмиев

II място – Филип Ангелов

III място – Емануил Джамбазов

Майсторско управление на мотоциклет

I място – Тихомир Йотов

II място – Ангел Петров

III място – Павлин Пенчев

В картинг състезанието студентите на Русенски университет участваха в клас Формула и се класираха на второ, пето, шесто, седмо и единадесето място в крайното класиране.

Exit mobile version