Авария на водопровод е причината за наводнението в кв. „Средна кула“ /ВИДЕО/

Както Русе Медиа писа, част от кв. Средна кула остана под вода, като централната улица в района на читалището бе непроходима. Основното притеснение на хората в района бе, че причината е свързана с изпълнението на проекта по изграждане на канализация в квартала. Днес потърсихме повече информация за наводнението.

Ръководителя на проекта инж. Никола Пеев обясни, че проектът се изпълнява по график и има леко забавяне, но причината за създалата се ситуация в квартала е авария на съществуващ водопровод. В резултат на това, след спирането на водата, е започнало изпомпване със специализирана техника. Наложило се е работници и машини от обекта да бъдат включени в изгребването на калта и наносите. Днес тази дейност все още продължава. Хората от квартала недоволстват основно от това, че всички улици са разкопани едновремено, а не се действа поетапно, т.е. да се завършат дадени участъци, преди да се разкопаят нови улици. Притеснени са и от факта, че визуално е видно, че част от изградените шахти са нависоко и няма да са функционални.

Основния проблем обаче се оказва липсата на материали и най-вече на битум. В резултат на това, асфалтирането на определени участъци се забавя с около седмица. Не е ясно дали и кога проблемът с доставките ще бъде решен.

Подробности във видеото за проблемите и притесненията на хората от Средна кула, както и дали ще бъде решен въпросът с наносите около Моргуля, можете да видите във видеото.

Exit mobile version