Абитуриентските балове в Русе започват на 23 май, МВР ще следи за пътната безопасност

Абитуриентските балове в Русе започват на 23 май, а полицейските служители от ОДМВР – Русе, от всички районни управления и сектор „Пътна полиция“ вече са създали организация и предприемат мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата в региона по време на баловете и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май.

В районите на училищата ще има засилено полицейско присъствие. Празничните събития на обществени места ще бъдат охранявани от служители на реда.

Акцент е поставен върху организацията за безопасно движение по пътищата. Пътните полицаи ще осъществяват активен контрол с цел недопускане на инциденти и санкциониране на нарушителите. Превантивен контрол ще се извършва и на маршрутите, по които се очаква интензивно движение на празнуващите и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове.

Баловете през месец май винаги са съпътствани от много емоции и вълнуващи преживявания за абитуриентите, техните родители и приятели. С приповдигнато настроение човек е склонен към компромиси. А компромисите, свързани с нарушения на пътя, могат да  доведат до инциденти. Празниците не дават предимство, а спазването на правилата е задължение на всички участници в движението.

 Пътните полицаи напомнят на абитуриентите:

Ако сте родители на абитуриенти:

Exit mobile version