Абитуриентите в Русе ще минават по червен килим до Паметника на свободата

Абитуриентите в Русе ще минават по червен килим, когато се събират на Паметника на свободата за традиционната обща снимка. Идеята е на общината, която иска изпращането на зрелостниците да бъде още по-тържествено. Край паметника ще бъде монтирана и специална арка, под която да минават младежите.

Местната управа е направила още един жест към младите русенци, които завършват. Тя е изработила специални магнитчета със снимка на Русе и надпис, който да напомня на абитуриентите, че са важни за родния си град. Магнитчетата са раздадени по училищата, за да ги получат зрелостниците и да ги вземат със себе си там, където отиват да учат.

Тази година баловете в Русе стартират от 23 май, когато абитуриенти изпращат ПГСАГ „Пеньо Пенев“ и Дойче шуле.

На 24 май е ред на седем училища – ПГ по транспорт, ПГ по речно корабостроене и корабоплаване, ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“, ПГИУ „Елиас Канети“, ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, СУ „Възраждане“ и Спортното училище „Майор Атанас Узунов“.

На 25 май бал имат шест учебни заведения- АГ „Гео Милев“, ПГ по дървообработване „Йосиф Вондрак“, СУ „Йордан Йовков“, ПГМТ „Юрий Гагарин“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ЧПГ “Джордж Байрон“.

На 26 май са МГ „Баба Тонка“, СУ „В. Левски“, ПГО „Недка Иван Лазарова“, СУ „Христо Ботев“ и ПГСС „Ангел Кънчев“.

Последни на 27 май са абитуриентите от ПГПТ „Атанас Ц. Буров“.

 

Exit mobile version